Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

15 jaar Erard Ensemble: Schumann, Chopin en Dvořák

Het Erard Ensemble tovert de Kleine Zaal van het Concertgebouw om tot een negentiende-eeuwse muzikale salon. Met werken die de Erard-vleugel uit 1851 passen als een handschoen, van Mendelssohn, Schumann, Chopin en Dvořák.

Het Erard Ensemble bestaat 15 jaar, reden voor een muzikaal feest! Met een rijk gevarieerd programma presenteert het Erard Ensemble een avond met kamermuziek zoals die in een 19e-eeuwse salon had kunnen klinken. Met een schitterende Erard vleugel uit 1851 als stralend middelpunt. Centraal staan de componisten die het ensemble het meest aan het hart liggen. Als eerste klinkt een spannende bewerking uit de 19de eeuw van Mendelssohns geliefde Ouverture 'Die Hebriden'. Mendelssohn was goed bevriend met Robert Schumann, wiens gepassioneerde Derde pianotrio een hoogtepunt vormt in zijn gehele oeuvre.

Na de pauze klinken enkele korte werken van Chopin, die zelf veel van zijn muziek aan de Erard-vleugel componeerde. Tot slot speelt het Erard Ensemble het feestelijke en wervelende Tweede pianokwartet in Es van de Tsjechische componist Antonín Dvořák. Het Erard Ensemble bestaat uit violist Casper Bleumers, altist Ásdís Valdimarsdottír, cellist Jan Bastiaan Neven en pianist Edward Janning.

Tickets


Erard Ensemble Kamermuziek Antonín Dvořák Frédéric Chopin Felix Mendelssohn Bartholdy Robert Schumann

Erard Ensemble

Al meer dan tien jaar verkent het Erard Ensemble kamermuziek uit de Romantiek op authentieke instrumenten. De Erard vleugel, met zijn lichte en transparante klank, staat hierin centraal. Het ensemble is opgericht door pianist Edward Janning en is verder samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Kamer Orkest.