Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Amsterdams Bach Consort: Hohe Requiem Messe

Mozart heeft zijn nu wereldberoemde Requiem nooit kunnen afmaken. Hij schreef alleen het eerste deel zelf, alle andere delen zijn na zijn dood op basis van schetsen verder uitgewerkt – eerst door zijn leerling Süssmayr, later nog door talloze anderen. Sommige delen komen zelfs helemaal niet van Mozarts hand, en worden hier daarom niet uitgevoerd.

Ook de Hohe Messe van Bach was lang een work in progress. De naam werd pas in 1830 verzonnen door Berlijnse musicus Adolf Bernhard Marx. Tot die tijd heette het stuk, dat in 1748 werd af- gerond, de Mis in b klein. Het Amsterdams Bach Consort zingt de twee misdelen waar Bach in 1733 mee begon: Kyrie en Gloria. Daarnaast Bachs 3e Brandenburgse Concert, in een bijzondere uitvoering door jongNBEwest.

Couleur Vocale
Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2019, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk.

Agenda


Amsterdams Bach Consort Wolfgang Amadeus Mozart Johann Sebastian Bach Classicisme

Amsterdams Bach Consort

Het Amsterdams Bach Consort werd in 1994 opgericht en bestaat uit een kamerkoor en een vaste kern van professionele instrumentalisten en vocale solisten. Vaste dirigent is Niek Idelenburg.