Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

J.S. Bach: Matthäus Passion - Vocaal Ensemble Fioretto

Onder leiding van dirigent Thijs Kramer voert Vocaal Ensemble Fioretto de Matthäus-Passion van J. S. Bach uit in de Westerkerk in Amsterdam.

Tientallen keren heeft Thijs Kramer de Matthäus-Passion uitgevoerd met verschillende koren. Op 3 april 2007 overhandigde Simon Reinink, directeur van het Concertgebouw, Thijs Kramer op het podium van het Concertgebouw in Amsterdam de bronzen Concertgebouwpenning. Deze penning (ingesteld in 1928) wordt uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor het Concertgebouw.

Thijs Kramer voerde de Matthäus-Passion uit met koren zoals de KCOV Excelsior, Nederlandse Händelvereniging, het Baarns Concertkoor en Vocaal Ensemble Fioretto. Kenmerkend voor zijn uitvoeringen is de veerkrachtige, tekstgeoriënteerde interpretatie van dit werk.

Samen met Vocaal Ensemble Fioretto wil hoopt Kramer de bezielende kracht van deze muziek over te brengen op de luisteraars in de pas gerestaureerde Westerkerk.

Agenda


Vocaal Ensemble Fioretto Bach: Matthäus-Passion Johann Sebastian Bach

Vocaal Ensemble Fioretto

Vocaal Ensemble Fioretto, opgericht in 1993, is een projectkoor dat al 25 jaar onder leiding van dirigent Thijs Kramer zingt. Fioretto voerde grotere werken uit, zoals de Matthäus-Passion, het Weihnachtsoratorium en de Messiah.