Seinconcerten: Calefax maakt een scène

Om 19.30 uur is er, voorafgaand aan het concert, voor de geïnteresseerden een muzikale inleiding op het concert door Joop van Velzen (duur 30 minuten).

In dit programma werkt Calefax samen met choreograaf Sanne van der Put om een vorm te geven aan deze bewegingen; subtiel en altijd van de muziek gedacht. De resultaten hiervan kunnen verschillend zijn: de instrumentatie en de structuur van de muziek wordt helderder, de interactie tussen de musici versterkt en er wordt een theatrale laag toegevoegd.

Ensemble Calefax
“We spelen uit het hoofd en verlossen ons daarmee van de lessenaars, waardoor we kunnen bewegen”. Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen – en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Calefax, dat is een klassiek ensemble met een popmentaliteit.

''