Kleine concerten tot 30 bezoekers zijn weer mogelijk. Alle activiteiten worden conform de richtlijnen van het RIVM uitgevoerd.

Aljosja Classical Talent: Luis Andrade

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 22 maart, en is in verband met het corona-virus verplaatst naar 27 september.

Een must voor elke Bach liefhebber: De cello suites. Uitgevoerd door de Portugese cellist Luis Andrade in Amstelveen. Tijdens dit concert bent u tevens getuige van de wereldpremière van het Te deum for cello solo (Daniel Perzhan).

De op Madeira geboren cellist Luis Andrade is een van de meest veelzijdige muzikale persoonlijkheden van Portugal. Hij is een vaste gast in de muziekcentra van Europa. De afgelopen jaren verscheen hij als dirigent in de Opera Productie van Mozarts Don Giovanni geproduceerd in samenwerking met het Nederlands Symfonie Orkest en de Stichting Aurora.

De cellist
Als cellist is Luis Andrade een gewilde solist en kamermusicus. Hij geeft recitals in Duitsland, België, Nederland, Portugal en Korea. Hij is ook een vaste cellist bij het Nederlands Symfonie Orkest. Als een van de oprichters van het String Trio van het Nederlands Symfonie Orkest verscheen hij in concerten en radioproducties in Duitsland, Portugal en Nederland. Samen met Lies Colman, piano, nam hij zijn CD ‘Sum’ op in 2016 en gaf concerten in België (Flagey). Zijn meest recente project omvatte concerten in Amsterdam en Funchal met alle Beethoven-sonates voor cello en piano op één dag uitgevoerd.

Na dit concert is er de mogelijkheid om gezellig aan te schuiven bij het diner. Hier zal Luis Andrade ook bij aanschuiven. Het diner zal bereid worden door 'Spoon Original'.

Programma:
J.S. Bach – Suite No.2 BWV 1008
- Prelude
- Allemande
- Courante
- Sarabande
- Menuet I & II
- Gigue
John Tavener – Threnos for cello solo
Boris Tchaikovsky – Suite for Cello Solo
- Preludium
- March
- Aria
- Capriccio
- Intermezzo and Coda
Daniel Perzhan – “Te Deum” for cello solo (world premiere)
J.S. Bach – Suite No.1 BWV 1007
- Prelude
- Allemande
- Courante
- Sarabande
- Menuet I & II
- Gigue