Nieuwe Philharmonie Utrecht: Stabat Mater (Pergolesi)

Het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) is een van de meest geliefde religieuze vocale werken uit de muziekgeschiedenis. Dirigent Johannes Leertouwer leerde het stuk waarderen in de jaren dat hij als eerste violist van het Ensemble Seminario Musicale van de fameuze Franse counter Gerard Lesne werkzaam was en het Stabat Mater vaak uitvoerde in concertzalen en kerken in Italië en Frankrijk.

'Overal waar we het werk uitvoerden had het een grote uitwerking op het publiek. Ik ben mijn leven lang al gefascineerd door de werking van taal in samenhang met muziek. Goedbeschouwd is taal muziek en is muziek taal.'

Coronamaatregelen
Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Het dragen van een mondkapje is gewenst. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderzins, vormen geen aanleiding tot restitutie.

Agenda


Allerzielen Johannes Leertouwer Barok Nieuwe Philharmonie Utrecht Pergolesi: Stabat Mater Giovanni Battista Pergolesi

Nieuwe Philharmonie Utrecht

Door de keuze van instrumentarium en repertoire onderscheidt de Nieuwe Philharmonie Utrecht zich van andere orkesten. Het orkest voert oude muziek uit de 18e, 19e en 20e eeuw uit.