Kleine concerten tot 30 bezoekers zijn weer mogelijk. Alle activiteiten worden conform de richtlijnen van het RIVM uitgevoerd.

Nederlandse Bachvereniging & Lucie Horsch: Venetië, Napels & Rome

Dit evenement is afgelast wegens overmacht (Coronavirus)
Bezoekers worden binnen 1 werkdag na de afgelasting geïnformeerd en ontvangen uiterlijk 3 werkdagen later nader bericht van de organisator. Bericht niet ontvangen? Kijk bij 'Ongewenste post'.

Italië? Tot 1861 was dat slechts een collectief van steden en staatjes, elk apetrots op zijn eigen kunstenaars. Met blokfluitiste Lucie Horsch bezoeken we drie barokke hotspots.

Macht, geld en kunst: de drie ingrediënten voor succes op het politieke toneel. De concurrentie tussen de Italiaanse stadstaten was moordend, dus pakte elk uit met een eigen stijl, identiteit en musici. Lucie Horsch tekent samen met de Bachvereniging voor hoogstandjes uit drie totaal verschillende biotopen: Rome, Venetië en Napels. De pauselijke stad hield nog vast aan Palestrina’s renaissance-glorie en keek met een scheef, half toegeknepen oog naar het lyrische vertier dat in Venetië en Napels zoveel volk op de been bracht. In het noorden draaide alles om opera: hoe barokker hoe beter. En muziekhoofdstad Napels bleek een broedplaats voor talent, dat eerst Italië en daarna de rest van Europa overspoelde. Bekende namen naast ontdekkingen, alle genres door elkaar: dit wordt een feest van virtuositeit!

Programma:
Biagio Marini
Sonata in Ecco
Tarquinio Merula
Ciaccona
Dario Castello
Sonate concertate
Giovanni Gabrieli
Sonata
Antonio Vivaldi
Concert voor blokfluit, fagot en orkest in g klein, RV 104, ‘La Notte’
Francesco Provenzale
Sinfonia uit La Stellidaura vendicante
Nicola Firorenza
Concert in a klein voor blokfluit en orkest
Francesco Mancini
Concert in e klein voor blokfluit en orkest
Alessandro Stradella
Sonate
Antonio Cifra
Ricercare
John Ravenscroft
Triosonate in A groot
Arcangelo Corelli
Concerto Grosso in D groot

* Shunske Sato, viool en leiding
* Lucie Horsch, blokfluit

Prijzen
Volwassenen € 32
CJP/student € 16
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje