Seinconcerten: Ella van Poucke speelt Bach

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Anastasia Feruleva is geboren in Archangelsk in Rusland waar ze als 5-jarige met cellospelen begon. Als jonge celliste trad ze al op in haar geboorteland en later in landen als Noorwegen, Finland, Duitsland, Italië, Frankrijk, België en Nederland, waar momenteel haar basis is. Anastasia behaalde haar Bachelor met de hoogst mogelijke waardering - een 10 met onderscheiding - aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Larissa Groeneveld. In 2016 won ze bij de Amsterdam Cello Biennale de 2de prijs. Ze zette haar studie voort bij Troels Svane aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn waar ze haar Master haalde met de aantekening cum laude.

Anastasia treedt als solist regelmatig op met diverse orkesten in binnen- en buitenland met werken van Dvořák, Lalo, Sjostakovitsj en Vivaldi. Ook speelt ze kamermuziek in verschillende bezettingen. Als duo met Frank van der Laar heeft ze al veel succes geoogst.

Frank van der Laar studeerde piano bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en studeerde daar af met de hoogste onderscheiding. Hij vervolgde zijn studie bij Karl-Heinz Kämmerling in Hannover en bij Naum Grubert in Amsterdam. In 1987 won hij de derde prijs op het Internationale Brahms Concours in Hamburg en in 1988 behaalde hij de eerste prijs op het Postbank-Sweelinck Concours. In datzelfde jaar debuteerde hij in de grote zaal van het Concertgebouw. Daarna volgden vele optredens in binnen- en buitenland.

Zijn repertoire omvat de gehele periode van Bach tot heden, waarbij hij niet schuwt om ook minder bekende werken uit te voeren. Behalve als solist speelt Frank ook in diverse kamermuziekbezettingen.