Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Nieuw Bach Ensemble: Masterclass 1 Johannes-Passion

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Ook in de Passietijd 2021 helaas geen Johannes-uitvoering van het Nieuw Bach Ensemble. Maar het ensemble zet zijn 35-jarige traditie op een andere manier voort!

In drie online streaming-masterclasses neemt Krijn Koetsveld u mee in het doorgronden van de bouwstenen van het meesterwerk van Bach. Krijn mag met recht een Johannes-specialist worden genoemd. Hij was één van de eerste dirigenten die het publiek met dit werk lieten kennismaken toen in Nederland jaarlijks vooral nog Bachs Matthäus-Passion klonk. Hij voerde de Johannes-Passion in de afgelopen 35 jaar meer dan honderd maal uit.

Deelnemers kunnen tijdens deze streaming-sessies rechtstreeks vragen stellen via de message-functie van het streamingplatform.

Let op: de masterclass is na de uitzenddatum nog t/m het Paasweekend (begin april) te bekijken. Op die manier kunt u ze ook op een voor u gewenst moment bekijken of terugkijken.

Masterclass 1: 10 maart
Algemene inleiding en de betekenis van de recitatieven, m.m.v. tenor- en bas-solisten (Evangelist en Christus) en een continuo-ensemble.

Masterclass 2: 11 maart
De functie van de aria’s, m.m.v. sopraan- en alt-solisten en diverse instrumentalisten.

Masterclass 3: 12 maart
De dubbelrol van het koor, m.m.v. diverse leden van het Nieuw Bach Ensemble en diverse instrumentalisten.

Uitvoerenden:
Alle masterclasses worden gegeven door Krijn Koetsveld, dirigent van het Nieuw Bach Ensemble.


Agenda


Johann Sebastian Bach Nieuw Bach Ensemble Johannes Passion (Ars Musica)

Nieuw Bach Ensemble

Het Nieuw Bach Ensemble o.l.v. Krijn Koetsveld is een klassiek muziekensemble met een veelzijdig repertoire. De kern van het repertoire is muziek van 1600-1800, de tijd van Bach.