Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Jasper Schweppe & Riko Fukuda: Schwanengesang - Schuberts laatste liederen

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Franz Schubert bood zijn laatste verzameling liederen aan zijn uitgever aan op 2 oktober 1828, zes weken voordat hij stierf. Schubert had niet de intentie om de liederen als cyclus uit te geven, maar vanwege zijn vroegtijdige overlijden besloot de uitgever de liederen als verzameling uit te geven onder de toepasselijke naam Schwanengesang.

De teksten van Ludwig Rellstab en Heinrich Heine zijn diepgaand en zo nu en dan jeugdig en fris. Het laatste lied, Die Taubenpost, is op tekst van Johann Gabriel Seidl en is waarschijnlijk het laatste lied dat Schubert componeerde. De lichtheid en opgewektheid van de muziek die Schubert voor Die Taubenpost componeerde is moeilijk te rijmen met zijn slechte fysieke conditie. Als geheel zou je het Schwanengesang kunnen beschouwen als Schuberts muzikale testament. Bariton Jasper Schweppe zingt deze laatste veertien liederen onder begeleiding van Riko Fukuda op fortepiano.

Coronamaatregelen
Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Voor dit concert heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Indien dit evenement door ons geannuleerd wordt, krijgt u uw volledige reserveringsbedrag inclusief servicekosten terug. Wanneer het evenement wel door kan gaan vormen persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, geen aanleiding tot restitutie in het geval van annulering van uw kant. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

Uitvoerenden:
Jasper Schweppe, bariton
Riko Fukuda, piano

Programma:
Franz Schubert
Schwanengesang D 957
1. Liebesbotschaft
2. Kriegers Ahnung
3. Frühlings-Sehnsucht
4. Ständchen
5. Aufenthalt
6. In der Ferne
7. Abschied
8. Der Atlas
9. Ihr Bild
10. Das Fischermädchen
11. Die Stadt
12. Am Meer
13. Der Doppelgänger
14. Die Taubenpost
Waalse Kerk Amsterdam

Naast haar kerkelijke functie geniet De Waalse Kerk bekendheid als sfeervol en intiem cultureel podium. Musici, van aanstormend talent tot de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziekwereld, vinden al decennia lang hun weg naar deze bijzondere locatie in het hart van Amsterdam, net als de liefhebbers van hun muziek.