Zeeland Klassiek: 100 jaar Saint-Saëns

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

In 2021 is het 100 jaar geleden dat de grote Franse componist Camille Saint-Saëns overleed. Ooit als wonderkind begonnen, stond hij aanvankelijk aan de wieg van de introductie van veel ‘nieuwe’ muziek in zijn geliefde land (Liszt, Wagner, Schumann), maar ook als voorvechter van een eigen Franse muzikale traditie. Vandaag eren we hem met belangrijke werken uit zijn verschillende periodes als componist.

Saint-Saëns richtte onder meer de Société Nationale de Musique op, die zich bezighield met het bevorderen van de Franse muziek en het bieden van een podium aan beginnende Franse componisten. Naarmate zijn leven vorderde echter, begon hij zich steeds meer vast te houden aan een meer conservatieve, romantische stijl. Ondanks dat bleek hij een inspiratiebron voor vele latere componisten en was hij zo van een zeer grote invloed voor onder meer Maurice Ravel die hem als een genie beschouwde.

Uitvoerenden:
Lisa Jacobs, viool
Nika Toškan, viool
Nora Romanoff Schwarzberg, altviool
Johannes Krebs, cello
Anne May van der Feen, fluit
Raoul Steffani, bariton
Ksenia Kouzmenko, piano

Programma:
o.a. Pianokwintet en 1e cellosonate van Saint Saens en liederen.


Agenda


Kamermuziek Camille Saint-Saëns Zeeland Klassiek Festivals Klassiek

Zeeland Klassiek

Internationaal kamermuziekfestival op diverse locaties in Zeeland, met als artistiek leider Lisa Jacobs. Voor de editie in 2021 staat het thema 'identiteit' centraal. Naast nationale boegbeelden uit het culturele leven en jong aanstormend talent, zijn ook internationale musici met bijzondere muzikale culturele achtergronden (Portugese fado, Argentijnse tango) geprogrammeerd.