Amsterdam Piano Trio

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Een pianiste die in maart 2019 zowel het YPF-concours als de Classic Young Masters Award won: Yang Yang Cai. Een violist die wordt geprezen om zijn fenomenale virtuositeit en muzikaliteit: Shin Sihan. En een cellist die in 2016 met glans het Nationaal Cello Concours won: Alexander Warenberg. Samen vormen ze het Amsterdam Piano Trio. Ze hebben een prachtig programma samengesteld met werken van Haydn, Ravel en Brahms.

Haydn schreef boven zijn pianotrios: 'voor pianoforte met begeleiding van viool en cello'. In die tijd (eind 18e eeuw) was de piano nog volledig dominant. Zestig jaar later was dat helemaal anders: de drie instrumenten zijn volstrekt gelijkwaardig. Het Trio op. 8 werd door Johannes Brahms voltooid in januari 1854, toen de componist pas twintig jaar oud was.

Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in augustus 1914 spoorde Ravel ertoe aan zijn Pianotrio snel af te maken zodat hij zich bij het leger kon aanmelden. Ravel schreef aan zijn leerling Maurice Delage: 'Ja, ik werk aan het Trio met de zekerheid en helderheid van een gek.'

Programma:
J. Haydn
Pianotrio in As Hob. XV:14
M. Ravel
Pianotrio in a
J. Brahms
Pianotrio no. 1 in Bes, op. 8

Prijzen
Volwassenen € 28
CJP/student € 14
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten en programma