Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door. Wacht informatie van de organisator af als u een actieve reservering heeft.

Lisa Jacobs & the String Soloists

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

In dit programma legt de Nederlandse violiste Lisa Jacobs zich toe op het Scandinavische geluid, met vooral werken van Grieg en zijn vriendenkring. Bij de première van Nielsens opus 1 stond in het programmaboekje: 'Mr. Nielsen, die niemand kent'. Het werk werd als veelbelovend beschouwd. Over de fantasia 'Vox Amoris' zei Vasks zelf: 'Het heeft te maken met de sterkste kracht ter wereld - de liefde. Ik hoop dat dit stuk de luisteraar raakt en de wereld een beetje vriendelijker en open voor liefde maakt'.Svendsens Romanze was lange tijd standaardrepertoire, maar is in de vergetelheid geraakt. Sibelius gaf in zijn muziek Finland zijn eigen geluid. Rain Drops is een van zijn eerstelingen, gecomponeerd in 1881. De Finse melancholie is ook alom aanwezig in zijn Humoresques. Grieg schreef zijn Holberg Suite in 1884 ter nagedachtenis aan de Noorse schrijver Ludvig Holberg (1684-1754), vernieuwer van de Deense en Noorse literatuur.

The String Soloists is een ensemble van veertien strijkers onder leiding van artistiek leider Lisa Jacobs. Hun benadering van muziek maken zónder dirigent vereist een intensieve betrokkenheid van alle muzikanten. Lisa en haar String Soloists zijn regelmatig te gast bij Klassiek aan de Rijn.

Programma:
Carl Nielsen
Little Suite for Strings Op. 1
Peteris Vasks
Vox Amoris
Johan Svendsen
Romance for violin & strings
Jean Sibelius
Humoresques
Edvard Grieg
Holberg Suite
Carl Nielsen
Romance
Jean Sibelius
Rain Drops

Prijzen
Volwassenen € 28
CJP/student € 14
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten en programma.


Lisa Jacobs

Lisa Jacobs

Op zeventienjarige leeftijd maakte Lisa (1985) haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband op festivals als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten.