Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Couleur Vocale: Ralph Sordo Choir

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Precies 500 jaar geleden overleed een van de grootste componisten ooit: Josquin des Prez. Weinigen hebben zo’n blijvende invloed uitgeoefend als hij. Het Ralph Sordo Choir eert deze Vlaamse meester met een concert, waarin de invloed van Josquin op andere componisten ten gehore wordt gebracht. Onderdeel van het programma is een interactieve lezing door filosoof en musicus Frank Meester over het actuele thema meerstemmigheid. Hoe kun je als samenleving een veelheid aan stemmen laten horen zonder dat het in een kakofonie verzandt? Kan begrip van polyfonie daarbij helpen?

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

Uitvoerenden:
Ralf Sordo Choir, o.l.v. Enrique López-Cortón

Programma:
Lezing door filosoof en musicus Frank Meester

PAUZE

Jean Richafort (1480-1547)
Requiem aeternam
Josquin des Prez (1450/55-1521)
Absalon fili mi

Interludio: Chant Salve Regina

Cristobal de Morales (1500-1553)
Kyrie & Gloria (uit missa “Benedicta es”)
Josquin des Prez (1450/55-1521)
Inviolata, integra et casta es Maria

Interludio: Jan Ptz. Sweelinck (1562-1621)
Chanson Tes beaux yeux

Francisco de Peñalosa (1470-1528)
El triste que nunca os vio
Josquin des Prez (1450/55-1521)
Nymphes des bois

Interludio: Chant Pange lingua

Josquin des Prez (1450/55-1521)
Ave MariaKoormuziek Couleur Vocale

Waalse Kerk Amsterdam

Naast haar kerkelijke functie geniet De Waalse Kerk bekendheid als sfeervol en intiem cultureel podium. Musici, van aanstormend talent tot de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziekwereld, vinden al decennia lang hun weg naar deze bijzondere locatie in het hart van Amsterdam, net als de liefhebbers van hun muziek.