Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door. Wacht informatie van de organisator af als u een actieve reservering heeft.

Couleur Vocale: Ensemble Hermes

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

De zangers en instrumentalisten van Ensemble Hermes vieren met weemoedige en sfeervolle passiemuziek (alsnog) haar 10 jarig bestaan. Het voert de luisteraar van de Lamentaties van Orlando di Lasso, een hoogtepunt van de late polyfonie, naar het prachtige barokke kleinood van J.S. Bach, de Actus Tragicus. Dat gecombineerd met de maar zelden uitgevoerde “Die sieben letzte Worte Jesu’ van Heinrich Schütz. Het geheel wordt gecompleteerd met dubbelkorige motetten van Schütz, Bach en diens oud-oom Johann Michael Bach.

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

Uitvoerenden:
Ensemble Hermes, o.l.v. Jeroen Spitteler

Programma:
Orlando di Lasso (1532-1594)
Lamentationes Jeremiae prophetae

Heinrich Schütz (1585-1672)
- Die sieben letzte Worte Jesu, SWV 478
- Selig sind die Toten, SWV 391

Johann Michael Bach (1648-1694)
Herr, ich warte auf dein Heil

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
- Ich lasse dich nicht, BWV Anh. 159
- ‘Actus Tragicus’, BWV 106
- Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit
- Komm, Jesu, komm, BWV 229Ensemble Hermes Couleur Vocale

Ensemble Hermes

Ensemble Hermes bestaat uit 12 zangers en zangeressen onder leiding van Jeroen Spitteler, die zingen uit de oude notatie, rondom een speciaal ontworpen standaard. Het ensemble richt zich doorgaans op muziek uit de 16de en begin 17de eeuw.