Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Windkracht 10: Bartók en Debussy

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Op 26 september geeft blazersensemble Windkracht 10 twee concerten in Exloo. Op het programma staan werken van Béla Bartók, Claude Debussy en Ruth Gipps.

In 1979 werd het Blazersensemble Windkracht 10 opgericht door een aantal oud-leden van het Haags Instrumentaal Jeugdensemble. Windkracht 10 stond aanvankelijk onder leiding van Hans van Peet en wordt sinds 1984 gedirigeerd door Ali Groen.

In 1993 is Windkracht 10 onderdeel geworden van muziekvereniging St Caecilia te Voorburg. De vaste bezetting is die van een enigszins uitgebreid klassiek dubbelkwintet: 2 fluiten, 3 hobo’s , 3 klarinetten, 2 hoorns, 2 fagotten en een contrabas, waarbij ook bij-instrumenten als piccolo, althobo en basklarinet gebruikt kunnen worden. Ook wordt er bij bijzondere gelegenheden gebruik gemaakt van invallers om de bezetting uit te breiden.

In de loop der jaren heeft Windkracht 10 een repertoire van meer dan 50 werken opgebouwd, variërend van klassiek tot hedendaags. Voor Windkracht 10 werden verschillende composities geschreven en gearrangeerd. Windkracht 10 organiseert eigen concerten, treedt op met koren uit de regio en organiseert ook speciale kinderconcerten, waarbij meestal een verteller/acteur/zanger wordt ingezet om de aandacht van de kinderen te vangen.

Ongeveer één keer per jaar komen de leden bijeen voor een repetitieweekend, waar hard werken gecombineerd wordt met veel gezelligheid. In het verlengde hiervan zijn er buitenlandse tournees gemaakt naar Denemarken, Spanje en Tsjechië.


Béla Bartók Claude Debussy Windkracht 10

Windkracht 10

In 1979 werd het Blazersensemble Windkracht 10 opgericht door een aantal oud-leden van het Haags Instrumentaal Jeugdensemble. In de loop der jaren heeft Windkracht 10 een repertoire van meer dan 50 werken opgebouwd, variërend van klassiek tot hedendaags. Voor Windkracht 10 werden verschillende composities geschreven en gearrangeerd.