Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Masterclasses Monteverdi Madrigalen

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

In twee Masterclasses behandelt Krijn Koetsveld met zijn ensemble Le Nuove Musiche de ontwikkeling van de Italiaanse componist Claudio Monteverdi (1567 – 1643) als persoon en zijn muzikale innovaties als componist door de tijd heen. Deze ontwikkelingen zijn nergens zo goed terug te vinden als in zijn madrigalen. U kunt reserveren om één of beide masterclasses bij te wonen of online mee te maken.

De sessies zullen live worden gestreamd vanuit de Sint Aegtenkapel in Amersfoort voor mensen die een toegangskaart hiervoor reserveren. Daarnaast zijn er per sessie ruim 100 plaatsen live in de kapel te reserveren. Tijdens iedere sessie kunnen er ook rechtstreeks, via Youtube, vragen worden gesteld.

De sessies bestaan uit een gedetailleerde tekstuele uitleg door Krijn Koetsveld met muzikale ondersteuning van zijn ensemble Le Nuove Musiche. Hierbij worden zowel voorbeelden uit de madrigalen als gehele madrigalen door het ensemble uitgevoerd.

De muzikale reis die Monteverdi heeft gemaakt, het belang voor de muziek van tegenwoordig en het unieke wat Monteverdi in zijn 9 madrigalen boeken ons heeft nagelaten willen Krijn Koetsveld en zijn ensemble Le Nuove Musiche graag met een zo groot en breed mogelijk publiek online en live delen.


Claudio Monteverdi Le Nuove Musiche

Le Nuove Musiche

Ensemble Le Nuove Musiche is in december 2004 opgericht met als doel vocale muziek uit de eerste helft van de 17e eeuw op topniveau uit te voeren. De beste zangers en instumentalisten verdiepen zich in de uitvoeringspraktijk, laten de teksten tot zich doordringen en willen daar het publiek in de 21e eeuw mee in vervoering brengen.