Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Zeven Bruggen Festival: Eerstelingen

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Frédéric Chopin is beroemd en geliefd om zijn prachtige Nocturnes voor piano, maar was zijn Eerste Nocturne, opus 9 ook de eerste nocturne die ooit gecomponeerd was? Van Maurice Ravel spelen wij de Sonate Posthume voor viool en piano, die pas na zijn dood werd uitgegeven. Was dit nu een laat werk van Ravel, of juist niet?

Nikolo Paganini maakte furore met zijn duivelsmoeilijke Caprices voor viool-solo, opus1. Kon hij gelijk al zo goed viool spelen? En Ludwig van Beethoven presenteerde op 25-jarige leeftijd zijn Drie Pianotrio's opus 1, waarvan wij nummer 1 zullen spelen. Het zijn zeer geslaagde, virtuoze werken waarvan niet voor te stellen is dat het Beethovens allereerste composities zou betreffen. Hoe zit dit?

Een antwoord op deze prangende vragen krijgt u tijdens ons frisse concert met Eerstelingen!

Uitvoerenden:
Myrthe Helder (viool)
Ramon Bassal (cello)
Edward Janning (piano, Erard 1851)

Programma:
Ludwig van Beethoven (Pianotrio in Es, opus 1, nummer 1)
Frédéric Chopin (Eerste Nocturne)
Nicolo Paganini (Caprice opus 1 voor solo-viool)
Maurice Ravel (Sonate Posthume voor viool en piano)Ludwig van Beethoven Frédéric Chopin Maurice Ravel Kamermuziek Zeven Bruggen Festival Festivals Klassiek

Zeven Bruggen Festival

Sfeervol, kleinschalig kamermuziekfestival op prachtige, vaak ongewone locaties in het hart van Amsterdam.