Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Collegium Musicum Traiectum: Muzikaal vuurwerk met Händel

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Georg Friedrich Händel had in Italië al twee jaar de Italiaanse opera bestudeerd toen hij op zijn 22e zijn indrukwekkende Dixit Dominus schreef. De Italiaanse invloeden zijn goed te horen in dit werk voor vijfstemmig koor, solisten en orkest: het Dixit Dominus heeft een enorme vitaliteit en emotionele diepgang typerend voor de Italiaanse barokmuziek van die tijd.

Hiernaast klinken twee andere werken van Händel: het extraverte “Let thy hand be strengthened”, één van de coronation anthems geschreven voor de kroning van King George II van Groot-Brittannië, en het Concerto Grosso in C uit “Alexander’s feast”, een instrumentaal werk gebaseerd op een ode van John Dryden ter ere van Sint Cecilia – de beschermheilige van de muziek. Kortom, een avond vol muzikaal vuurwerk!

Programma:
G.F. Händel
Dixit Dominus (HWV 232)
Coronation Anthem “Let thy hand be strengthened” (HWV 259)
Concerto Grosso in C “Alexander’s feast”Georg Friedrich Händel Collegium Musicum Traiectum

Collegium Musicum Traiectum

Sinds de oprichting in 2015 stelt Collegium Musicum Traiectum zich ten doel werken uit de Barok en het begin van de Klassieke periode op authentieke wijze en op hoog niveau uit te voeren. Onder leiding van dirigent Gilles Michels, dirigent en violist Paulien Kostense en bariton Michiel Meijer ontwikkelen vergevorderde amateurmusici zich in de authentieke uitvoeringspraktijk van de barokmuziek. Koor en orkest worden hierbij regelmatig gecoacht door leden van de Nederlandse Bachvereniging.