Erard Ensemble: Citytrip Wenen

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

City Trips

Highlights & off the beaten track

Met onze City Trips verkennen we drie belangrijke muzikale hoofdsteden in Europa waar we oude bekenden tegenkomen, maar waar we ook van de gebaande paden afwijken voor verfrissende ontmoetingen met minder bekende stadsgenoten.

Wenen

Als één stad beroemd is om haar muziek dan is dat natuurlijk Wenen! Van Mozart tot Mahler en door de eeuwen heen heeft muziek een centrale rol gespeeld in het culturele leven van deze bijzondere stad. Het is dan ook hier dat Johannes Brahms het grootste deel van zijn professionele loopbaan woonde. Zijn invloed was groot, ook op andere componisten die in Wenen woonden en werkten. In dit programma spelen wij de geweldige Sonate in F voor cello en piano van Brahms en muziek van twee componisten die tegelijkertijd in Wenen werkten: Robert Fuchs en Gustav Jenner. Deze laatste componist was zelfs de enige leerling van Brahms. Van Jenner hoort u zijn romantische Pianokwartet in F. Het melancholieke Trio voor viool, altviool en piano van Robert Fuchs vormt de sfeervolle opening van onze City Trip naar Wenen.

Programma:

Robert Fuchs (1847-1927)

Trio voor viool, altviool en piano in fis, opus 115

Johannes Brahms (1833-1897)

Sonate voor cello en piano in F, opus 99

Gustav Jenner (1865-1920)

Pianokwartet in F


Video playlist


Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

Erard Ensemble

Al meer dan tien jaar verkent het Erard Ensemble kamermuziek 'uit de Romantiek' op authentieke instrumenten. De Erard vleugel, met zijn lichte en transparante klank, staat hierin centraal.Uitgelicht

Erard Ensemble: Een reis door Europa

Het Erard Ensemble neemt u mee naar het oosten van Europa op een muzikale reis vol virtuositeit en passie. Ga mee op reis en boek nu uw tickets!

Kerst met het Erard Ensemble!

Een feestelijk concert in Kerstsfeer met muziek van Johann Sebastian Bach, een Kerstmix en Schubert.

Erard Ensemble: Citytrip Parijs

Een muzikale verkenning met het Erard Ensemble van de stad Parijs, dat vooral in de negentiende eeuw op musici een enorme aantrekkingskracht had.

Erard Ensemble: Citytrip Praag

Een muzikale verkenning met het Erard Ensemble van de stad Praag, de stad waar Oost en West samenkomen.

Erard Ensemble

Al meer dan tien jaar verkent het Erard Ensemble kamermuziek 'uit de Romantiek' op authentieke instrumenten. De Erard vleugel, met zijn lichte en transparante klank, staat hierin centraal.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833