Over Klassiekemuziek.nl

Het team achter Klassiekemuziek.nl heeft ruim 25 jaar ervaring met ticketverkoop en promotie van concerten en festivals. Onze dienstverlening onderscheidt zich, doordat we ticketverkoop, promotie en advies combineren en daarmee een all-in service bieden voor jou als organisator. Dat betekent in de praktijk dat we je ontzorgen met alles rondom online kaartverkoop én samen groei van bezoekersaantallen én omzet realiseren. We werken voor uitvoerenden, podia en festivalorganisatoren.

Onze filosofie
Samen met onze partners bouwen aan een platform waarmee organisatoren en liefhebbers van klassieke muziek elkaar zo optimaal mogelijk bereiken.

“Het geeft heel veel rust te weten dat de ticketing en placering in zulke goede handen zijn. Ook vind ik het leuk om te zien dat het team van Klassiekemuziek.nl voortdurend bezig is om alles nog weer een stapje beter te krijgen. Ik zie daarin een duidelijke parallel met wat ik op muzikaal vlak voor elkaar probeer te krijgen.” - Johannes Leertouwer, dirigent

Méér dan een ticketplatform
We onderscheiden ons van de talloze ticketplatforms doordat we méér bieden dan alleen een ticketsysteem. Bij Klassiekemuziek.nl krijg je landelijke promotie en pro-actief advies er gratis bij vanuit de visie dat we alleen via die route écht samen kunnen groeien. Op de lange termijn levert dit de grootste win-win op en heb jij zekerheid dat samenwerking met ons altijd méér oplevert dan dat het kost.

Onze doelstellingen als we met jou gaan samenwerken:

  - Meer publiek, door samen en langer te promoten, met locaties die beter aansluiten op de achterban
  - Minder kosten, door gerichtere promotie
  - Lager financieel risico, door vollere zalen en een doordachte mix van kaartprijzen
  - Meer terugkerende inkomsten, door vrienden te werven en publiek beter vast te houden
  - Ontzorging, door kaartverkoop en klantenservice uit te besteden
  - Overzicht, structuur, rust, regelmaat

Onze services:

Kaartverkoop
Rangen
Placeren
Vriendenwerving
Kortingscodes
Klantenservice
Betaalwijzen
Incasso (geen transactiekosten)
Zelf overboeken
iDEAL
Creditcards & Paypal
Sofort
Toegangscontrole
Fysieke tickets
E-tickets
QR code scannen
Reserveringslijst
Reserveringen opzoeken
Advies
Locatiekeuze
Prijsbeleid
Vriendenwerving
Online marketing
Promotie- en meerjarenplanning
Inzicht
Login
Verkoopgrafieken
Omzet en uitbetalingen
Herkomst woonplaatsen
Herkomst promotiekanalen
Coronatijd
Advies
Livestreams
Terugboekingen
Donaties
Crowdfunding

Promotie
Elke twee weken versturen we onze e-mail nieuwsbrief aan tienduizenden liefhebbers van klassieke muziek, met een actueel aanbod van concerten en evenementen van onze organisatoren.

Onze nieuwsbrief is er op gericht om doelgroepen met elkaar te verbinden. Dit is niet anders dan bij bijvoorbeeld een winkelcentrum. Men komt voor het ene product, maar men neemt gemakkelijk nog even iets anders mee. We zien dat bezoekers hierdoor vaker naar concerten gaan, terwijl ze trouw blijven aan de uitvoerenden die ze bij het platform brachten.

Naast onze ‘algemene nieuwsbrief’ versturen we specials aan gerichte doelgroepen: zoals de bezoekers van eerdere concerten van een organisator.

Meer informatie en contact
Bent u nieuwsgierig naar meer informatie, bijvoorbeeld over de kosten van onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op via team@klassiekemuziek.nl of dit contactformulier.