Hannes Minnaar: Goldbergvariaties

Ter afsluiting van zijn 'Goldberg-tour' door Nederland speelt Hannes Minnaar de variaties nog eenmaal voor publiek in de Waalse Kerk.

Festival Via Musica: Met Goethe door de Noordoostpolder

Deze tour 'met Goethe door de Noordoostpolder' start in het centrum van Emmeloord, en voert vervolgens langs diverse locaties.

James Oesi: Bachs Cellosuites

James Oesi komt terug naar De Waalse Kerk voor een bijzondere uitvoering van de Cellosuites van Bach, voor contrabas natuurlijk!

Liza Ferschtman: Bach

Violiste Liza Ferschtman, een van Nederlands meest vooraanstaande musici, voert in de Waalse Kerk partita's en sonates voor viool van Bach uit.

Aljosja: Luis Andrade

Aljosja Classical Talent presenteert in september een must voor elke Bach liefhebber: De cello suites, uitgevoerd door cellist Luis Andrade.

Ars Musica: Hoop doet leven

Met een heerlijk concertprogramma gaat het Ars Musica Orkest op tournee langs verschillende zalen en kerken in Nederland. Onder leiding van chef-dirigent Patrick van der Linden brengen zij een programma vol hoop, met liefde. Zo wordt onder meer sopraan Klaartje van Veldhoven begeleidt in Bachs troostvolle cantate Ich habe genug. Het aantal kaarten per concert is vanwege de coronamaatregelen beperkt, dus reserveer snel!

Apollo Ensemble: Een koninklijke kerst

Een kerstprogramma van het Apollo Ensemble met bekende werken van Bach en Händel.

J.S. Bach: Matthäus Passion - Collegium Musicum Traiectum

Collegium Musicum Traiectum voert de Matthäus Passion van Johan Sebastiaan Bach uit in de mooie dorpskerk van Sleen.

J.S. Bach: Matthäus-Passion - Ars Musica Concertkoor en Orkest

Ars Musica brengt in 2021 onder leiding van Patrick van der Linden de Matthäus Passion van Bach in Oudewater, Kampen en Zeist.

Matthäus Passion - Ribattuta Musica

Ribattuta Musica laat u de Matthäus Passion van J.S. Bach voelen en beleven. Met uitvoeringen in Leiden, Utrecht, Gouda en Voorburg.

NPU: 'De Matthäus'

Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt 'de Matthäus' heel dichtbij. Vanuit de interpretatie van dirigent en violist Johannes Leertouwer.

Matthäus Passion in Dordrecht

Bach Ensemble Amsterdam geeft in de Grote Kerk in Dordrecht een fundraising concert in samenwerking met Rotaryclub Zwijndrecht e.o.

Over Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (1685-1750) was een Duits organist, componist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent van barokmuziek. Hij wordt door de meeste musicologen beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde, wat vele componisten na hem inspireerde en wat ze ook trachtten te evenaren.

Agenda

Historie