Festival Via Musica: Goethe in Almere

Festival Via Musica brengt op 7 augustus 3 concerten in Almere, van achtereenvolgens Meri Khojayan en Robert Poortinga, Tobias Borsboom en mezzosopraan Karin Strobos.

Ars Musica: Hoop doet leven

Met een heerlijk concertprogramma gaat het Ars Musica Orkest op tournee langs verschillende zalen en kerken in Nederland. Onder leiding van chef-dirigent Patrick van der Linden brengen zij een programma vol hoop, met liefde. Zo wordt onder meer sopraan Klaartje van Veldhoven begeleidt in Bachs troostvolle cantate Ich habe genug. Het aantal kaarten per concert is vanwege de coronamaatregelen beperkt, dus reserveer snel!

Lang Lang speelt Beethoven

Pianist en wereldster Lang Lang soleert bij het Concertgebouworkest in Beethovens Tweede pianoconcert. Ook klinken Brahms en Wagner.

Over Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven (Bonn, 17 december 1770 – Wenen, 26 maart 1827) was een Duitse componist, organist, klavecinist, fortepianist en -virtuoos en dirigent. Zijn stijl sluit direct aan op die van Wolfgang Amadeus Mozart en Joseph Haydn, waardoor hij vaak tot de Eerste Weense School wordt gerekend. Hij bracht het classicisme tot voltooiing en bereidde de weg voor de romantiek. Beethoven wordt als een van de belangrijkste en meest invloedrijke componisten beschouwd; zijn oeuvre heeft een overheersende invloed gehad op de negentiende-eeuwse muziek.