Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door. Wacht informatie van de organisator af als u een actieve reservering heeft.

De Oude Meesters: Beethoven & Schubert - Daniel Kwartet

Rotterdam, Cultureel Centrum Pro Rege, zaterdag 1 oktober 2016, 15:00 - 17:30 uur

Info

Na een aantal wisselingen in de bezetting is het Daniel Kwartet weer terug op de Nederlandse podia. Deze middag treden ze samen met Katja Dirven (tweede cello) op, met werken van Beethoven en Schubert.

Het Daniel kwartet werd in 1974 in Israël opgericht door vier musici die elkaar tijdens hun studie aan de Rubin Academie in Tel Aviv hadden leren kennen. In 1976 vestigde het Daniel Kwartet zich in Nederland, van waaruit het zich een snel groeiende reputatie verwierf dankzij jaarlijkse tournees binnen en buiten Europa.

Vooral tijdens het bestaan van het Nederlands Impresariaat was het Daniel Kwartet regelmatig te gast op de grote podia in Nederland. Ook speelden zij in de belangrijkste muziekcentra in de Verenigde Staten, zoals in de Carnegie Hall in New York, Chicago en Los Angeles. Het Daniel Kwartet werkte samen met meerdere vooraanstaande musici, zoals János Starker, Gervase de Payer, George Pieterson, Walter Boeykens, Donald Weilerstein (Cleveland Quartet) en Yoël Krosnick (Juillard Quartet), het Vermeer Quartet, het Fine Arts Quartet, Ronald Brautigam, Tabea Zimmerman, Anton Kuerti, en Rian de Waal.

Katja is een veelzijdige celliste met een herkenbaar, vol en krachtig spel. Haar klassieke opleiding genoot ze aan het conservatorium in haar geboortestad Kiev (Oekraïne), waar zij cum laude afstudeerde bij prof. Chervov. Katja heeft deelgenomen aan diverse competities. Zij is prijswinnares bij de International Lysenko Music Competition for young musicians in Kiev.

Programma
Beethoven: kwartet op.18, nr.1, F-dur
Schubert: Strijkkwintet in C majeur, D 956, opus postum 163

Uitvoerenden
Quirine Scheffers, viool 1
Misha Furman, viool 2
Itamar Shimon, altviool
Timora Rosler, cello
& Katja Dirven, cello