Barockfestival 2017: Vreugde en verlangen - Bach, Pergolesi en Peter Kooij bij AD MOSAM

Sittard, St. Petruskerk, zondag 25 juni 2017, 15:30 - 18:00 uur

Info

In het slotconcert van het Barockfestival 2017, door AD MOSAM onder leiding van Huub Ehlen, klinkt de meesterlijke grootsheid van J.S. Bach (1685-1750) naast de lichtvoetige harmonieën van de Italiaan G.B. Pergolesi (1710-1736). De beeldende taal van Bach’s 5-stemmig motet ‘Jesu meine Freude’ snijdt door de ziel. Zijn cantate ‘liebster Jesu, mein Verlangen’ geeft een ideaal en amoureus podium aan de wereldberoemde bas Peter Kooij en in de sinfonia ‘Ich suche mit Verlangen’ dansen orgel en hobo blijmoedig door het orkest.

Pergolesi, die we vooral kennen van zijn beroemde Stabat Mater, laat in zijn frisse pretentieloze stijl het ‘Confitebor tibi Domine’ jubelend eindigen: in een virtuoos gezongen ‘Amen’ duelleert de sopraan met het 5-stemmig koor.

Programma:
J.S. Bach: ´Jesu meine Freude‘ motet voor 5-st koor en b.c.
J.S. Bach: ‘liebster Jesu, mein Verlangen’ Cantate 32 voor Sopraan, Bas, 4-st koor en orkest
Pauze
J.S. Bach: ‘Ich suche mit verlangen’ sinfonia uit Cantate 49, voor hobo, orgel en orkest
G.B. Pergolesi: ‘Confitebor tibi Domine´ Cantate voor 2 Sopranen, 5-st koor en orkest

Barockfestival 2017
Dit concert vindt plaats in het kader van het Barockfestival 2017 dat gezamenlijk wordt georganiseerd door Barokensemble AD MOSAM en De Domijnen in Sittard, van 21-25 juni 2017. Tijdens het festival wordt ruimschoots aandacht geschonken aan de invloed van de barok op de hedendaagse muziek. Bekijk de speciale festivalpagina of het programmaboekje voor meer informatie.