Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 
NederlandsContact

Romantiek en Polyfonie: Bach, Mendelssohn en Schumann

Amsterdam, Doopsgezinde Singelkerk, zondag 8 oktober 2017, 15:00 - 17:30 uur

Info

De romantische componisten Felix Mendelssohn en Robert Schumann hadden beiden een diepe vereering voor de muziek van Johann Sebastian Bach. Dit kwam niet alleen tot uitdrukking in hun daden (Mendelssohn was de eerste die de Mattheus Passion na Bachs tijd weer uitvoerde) maar zeker ook in hun muziek. De zuivere, expressieve polyfonie van Bach was een blijvende bron van inspiratie voor zowel Mendelssohn en Schumann.

De jonge, Koreaanse hoboïst Kyeong Ham is sinds vorig jaar lid van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Hij is een virtuoos en veelzijdig musicus die dit jaar voor het eerst zijn medewerking aan ons festival geeft. Violist Peter Brunt is een van Nederlands meest gevraagde en ervaren musici die het Erard Ensemble aanvoert in de meeslepende muziek van Schumann en Mendelssohn. De prachtige akoestiek van Het Lam staat garant voor een geweldige muzikale beleving!

Programma:
J.S. Bach: Sonate voor hobo en klavecimbel in g, BWV 1020. Door Kyeong Ham (hobo), Carsten Schmidt (klavecimbel)
R. Schumann: Pianokwartet in Es, opus 47. Door Peter Brunt (viool), Ásdís Valdimarsdóttir (altviool), Jan Bastiaan Neven (cello), Edward Janning (piano)
Pauze
F. Mendelssohn: Octet voor strijkers in Es, opus 20 met Peter Brunt (viool), leden van het Erard Ensemble