Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Marietta Petkova: Bach, Chopin en Rachmaninov

Hoeven, Kapel Bovendonk, vrijdag 17 november 2017, 20:15 - 22:45 uur

Info

Dit concert maakt deel uit van de serie Kapelconcerten Oudenbosch. Wilt u een passe-partout voor de gehele serie (vier concerten) reserveren, tegen de prijs van drie concerten? Dat kan via deze reserveringspagina.

Meesterpianiste Marietta Petkova brengt tijdens deze uitvoering diverse werken van Bach, Chopin en Rachmaninov ten gehore.

Marietta Petkova werd geboren in de Bulgaarse stad Ruse. Hier startte zij haar pianostudie aan het muzieklyceum en vervolgde haar studie in Sofia, Wenen en Banff, Canada. In 1990 vestigde zij zich in Amsterdam, waar zij aan het Sweelinck Conservatorium les kreeg van Jan Wijn. Het conservatorium werd afgesloten met een 10 met onderscheiding.

Dit jaar viert zij haar 25 jarig jubileum als concertpianiste in Nederland. Haar persoonlijkheid, uitstraling en meesterschap brengen een verbinding tot stand met een alsmaar groeiend publiek in Nederland en daarbuiten.

"Marietta Petkova is een fenomeen dat één wordt met de vleugel en vervolgens diep doordringt tot de ziel van de componist. Eén van de grootste pianisten van deze tijd”. (Luister, 2016)