Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door. Wacht informatie van de organisator af als u een actieve reservering heeft.

Mini Mozart Festival: Symphonie Atlantique & Van Swieten Society

Utrecht, TivoliVredenburg, vrijdag 20 oktober 2017, 20:00 - 22:30 uur

Info

Er is zoveel prachtige kamermuziek en er zijn zoveel beroemde symfonieen, opera's, en soloconcerten dat je eigenlijk concertavonden te kort komt. Eenmaal besloten dat het Mini Mozart festival afgesloten zou worden met het jonge orkest Symfonie Atlantique was de keus voor soloconcerten van Mozart snel gemaakt.

Hoewel, 'solo'... met zoveel uitstekende musici om ons heen wilden we iedereen graag solo laten spelen met orkest. Vandaar dat deze slotavond een beetje het karakter van een Bonte Avond heeft gekregen. Het is een uitzinnig programma geworden, uniek vanwege de ambitie en de spectaculaire en vrijwel onbekende concerten die feitelijk helemaal geen soloconcerten zijn, maar dubbel, tripel of quadrupel concerten.

Met tien solisten en een orkest vol gedreven jonge musici is dit zo'n avond waar je bij moet zijn, want het gaat niet snel nog eens gebeuren. Het elan van de oude muziek - ontdekkers van nieuw repertoire, schoonmakers van het muzikale palet, tuiniers van vastgewortelde muzikale waarden - leeft!

Programma:
Wolfgang Amadeus Mozart:
Sinfonie nr 1 in Es, KV 16
Ch'io mi scordi di te, KV 505 voor sopraan en fortepiano
Sinfonia Concertante voor vier blazers in Es, KV 297b
Sinfonia Concertante voor viool, altviool, cello in A, KV 320e
Dubbelconcert voor twee pianos in Es, KV 365 25'

Uitvoerenden:
Symphonie Atlantique o.l.v. Rebecca Huber
Van Swieten Society
Francine van der Heijden sopraan
Heleen Hulst viool
Bernadette Verhagen altviool
Steuart Pincombe cello
Laurens Otto hoorn
Robert de Bree hobo
Frank van den Brink klarinet
Takako Kunugi fagot
Petra Somlai piano
Bart van Oort piano