EBBC 2018 - Utrecht Brass try-outconcert

Utrecht, ZIMIHC theater Zuilen, zaterdag 28 april 2018, 20:00 - 22:30 uur

Info

Click the 'Reserveren' button to buy tickets.

Geniet van blaasmuziek op het hoogste niveau. Nederlands kampioen Brassband De Wâldsang en Brassband Amersfoort verzorgen een spetterend concert.

Het eerste weekend van mei vertegenwoordigt Brassband De Wâldsang Nederland op de European Brass Band Championships (EBBC2018). Er staat veel op het spel: kan deze Friese brassband zich straks een jaar lang Europees kampioen noemen? Om goed beslagen ten ijs te komen, spelen ze vast hun concoursprogramma tijdens dit try-out concert dat een onderdeel is van de Utrecht Prijs die ZIMIHC aan hen heeft uitgereikt tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Op hun programma staat onder meer het verplichte werk van EBBC2018: Time for Outrage! van de Luxemburgse componist Marco Pütz. Marco Pütz laat in dit werk zijn persoonlijke ongenoegen over alle huidige crises in de wereld tot uiting komen. Niet dat hij de illusie heeft dat zijn muziek verlichting kan bieden, maar het geeft op zijn minst uiting aan de verontwaardiging. Voor de pauze is het podium aan Brassband Amersfoort, een ‘british-style’ brassband bestaande uit zo’n 30 enthousiaste koperblazers en slagwerkers.

Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek. Geniet ook van de vele andere (openlucht)concerten, het grandioze Galaconcert en als afsluiting de Brass Party! Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op Facebook, Twitter en Instagram!