Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

EBBC 2018: Finale Solistencompetitie

Utrecht, TivoliVredenburg, donderdag 3 mei 2018, 20:00 - 22:30 uur

Info

Click the "Reserveren" button to make your reservation for this event.

De drie beste jonge koperblazers en/of slagwerkers van Europa zijn te horen in een spetterend solo-concert begeleid door Brassband Schoonhoven, een van de beste brassbands uit Nederland.

Deze Finale van de Solistencompetitie is de spannende afsluiting van het driedaagse concours. Wie de solisten zijn en welke instrumenten in de hoofdrol staan, is pas na de voorrondes bekend op woensdag 2 mei. Wat we nu al wél weten is dat het een concert wordt met musici van een ongekend hoog niveau van wie we in de toekomst ongetwijfeld nog veel zullen gaan horen.

Voor de Europese Solistencompetitie hebben tientallen jonge muzikanten uit heel Europa auditie gedaan met een video-inzending. Hieruit zijn twintig top-talenten geselecteerd. Begeleid door piano laten zij op 1 mei hun verplichte solo-werk en op 2 mei een zelfgekozen compositie horen. Een internationale jury beoordeelt alle optredens en bepaalt welke drie finalisten een solo-concert begeleid door brassband mogen verzorgen.

Naast de optredens van de finalisten hoor je deze avond ook muziek van Brassband Schoonhoven en van de European Youth Brass Band onder leiding van dirigent Ivan Meylemans. Deze gelegenheids brassband bestaat uit veertig geselecteerde Europese muzikanten tussen de 18 en 21 jaar oud. Tijdens de European Brass Band Championships komen zij een week lang bij elkaar om samen muziek te maken op een uitzonderlijk hoog niveau.

Verwachte eindtijd van het programma is 22.00 uur, het programma kent een pauze.