Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Arthur en Lucas Jussen: Werken voor een en twee piano's

Rhenen, Cunerakerk, vrijdag 15 maart 2019, 20:15 - 22:45 uur

Info

De broers Jussen hoeven in Rhenen eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Het is de derde keer dat ze voor Klassiek aan de Rijn optreden, en de Cunerakerk zit altijd vol als zij spelen. Wilt u er bij zijn op 15 maart, wacht dan niet te lang met kaartjes bestellen!

Mozart schreef zijn Sonate in D KV 448 (zijn enige werk voor 2 pianos) in november 1781 in Wenen, voor een uitvoering met de pianiste Josephine von Aurnhammer.

Naast componist en etnomusiocoloog was Béla Bartók in zijn tijd ook een gevierd pianist. Hij bracht veel van zijn eigen pianomuziek zelf in première. De muziek is avontuurlijk met een perfecte verhouding van ritme en melodie, aangevuld met een zeer breed scala aan dynamiek.

Rachmaninov componeerde zijn Suite no. 2 for 2 piano's in 1901. De opmerkelijkste uitvoering vond in Los Angeles plaats, korte tijd voor de dood van Rachmaninov. Hij speelde het werk samen met Vladimir Horowitz op een feestje waar zij beiden waren; de enige keer dat zij samenspeelden.

Programma:
Wolfgang Amadeus Mozart: Sonate für zwei Klaviere D-Dur KV 448
Robert Schumann: Papillons, Opus 2 (Arthur)
Claude Debussy: Six épigraphes antiques für Quatre-Mains
-Pauze-
Béla Bartók: Suite für Klavier op. 14 (1926) Sz 62 (Lucas)
Béla Bartók: Sonate für Klavier Sz 80 (1926) (Lucas)
Sergej Rachmaninoff: Suite Nr.2 (1901) für 2 Klaviere op.17

Entreeprijzen:
Entreekaart volwassenen € 35
CJP/student € 20
Jeugd t/m 18 jaar € 10

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje