Robert Holl en Ensemble

Zeist, Evangelische Broedergemeente, donderdag 6 september 2018, 20:15 - 22:45 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Robert Holl voor nieuwe data.

Info

Het Internationaal Lied Festival Zeist is jaarlijks te gast in de Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist. Dit jaar viert de zaal haar 250-jarig jubileum. Ter ere daarvan staat op donderdag 6 september de befaamde Nederlandse bas-bariton Robert Holl met een ensemble van jonge zangers op het podium. Het programma dat hij samenstelde sluit naadloos aan bij de locatie en het jubileum.

Sterne aus des Himmels Pforten
Tijdens dit bijzondere concert hoort u meerstemmige liederen waaraan gedichten van Gellert, Goethe en Novalis ten grondslag liggen. Begonnen wordt met het Ave Verum Corpus, dat met recht een van Mozarts bekendste en misschien wel meest geliefde werken is. Daarna voert het programma voor de pauze u langs meerstemmige vocale werken van Haydn, de Gellert-liederen van Beethoven en twee composities van de minder bekende componist en organist Woldemar Voullaire. De laatste groeide op in de Zeister Broedergemeente en heeft wellicht het orgel in de zaal zelf nog bespeeld.

Na de pauze worden liederen van Schubert ten gehore gebracht. Deze liederen, die hij componeerde op teksten van Novalis, kunnen tot zijn meesterwerken worden gerekend. Ook deze werken mogen niet ontbreken in dit recital: Novalis behoorde tot de Hernhutters. Diens vader schijnt zelfs, na het horen van een van de liederen tijdens een kerkdienst, uit ontroering naar de naam van de dichter te hebben gevraagd. Hij kreeg ten antwoord: ‘Uw zoon!’

Musici
Caroline Jestaedt, sopraan
Rosina Fabius, mezzosopraan
Jan Petryka, tenor
Robert Holl, bas
Roger Braun, piano
Niels Fischer, orgel