BRISK en Amaryllis Dieltiens: Altijd over de liefde

Donderdag 25 april 2019, 20:15 - 22:45 uur

Amsterdam, De Waalse Kerk

BRISK en Amaryllis Dieltiens: Altijd over de liefde

Amsterdam, De Waalse Kerk, donderdag 25 april 2019, 20:15 - 22:45 uur

Info

Dit is de première van een nieuw en avontuurlijk programma van BRISK met de Belgische stersopraan Amaryllis Dieltiens. Zij heeft een grote affiniteit met oude muziek. De vier blokfluitisten van BRISK maken samen met haar een programma liederen uit de renaissance: Engelse consort songs van Byrd en Nicholson, Italiaanse liederen en madrigalen van Gabrieli en Tromboncino, en Franse chansons van Clemens en De Sermisy.

Verlangen, geluk, verdriet, jaloezie en afscheid komen allemaal voorbij. BRISK bewerkt een folk song van Britten: “Love is handsome, love is kind”, maar liefde kan ook verdampen als de ochtenddauw. Max Knigge schreef in 2017 voor BRISK muziek die geïnspireerd is op een sonnet van Jacques Perk. Hans Koolmees schrijft speciaal voor dit programma drie nieuwe liederen op teksten van Sappho, Hadewijch en een moderne dichter. Poëzie uit verschillende tijden over een tijdloos thema. Want hoe verschillend al deze werelden ook lijken, het gaat altijd weer over de liefde.

Dit concert wordt om 19:30 uur ingeleid door Huib Ramaer.

BRISK
BRISK, bestaande uit Marjan Banis, Susanna Borsch, Bert Honig en Alide Verheij, betekent levendig en wakker, en dat is ook precies wat BRISK Recorder Quartet Amsterdam is: een energiek, inventief en vernieuwend ensemble. “De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit”, schreef een recensent ooit over hen. Alle mogelijkheden van het blokfluitkwartet worden voortdurend verkend en uitgebreid. Het aanbod van BRISK is opmerkelijk divers. Oude en nieuwe muziek wisselen elkaar voortdurend af. De pers prees het spelplezier en de virtuositeit van het ensemble. BRISK gaf talloze concerten bij podia en festivals van naam in veel Europese landen, Canada en Noord- en Zuid-Amerika. Vele componisten droegen werk op aan het kwartet. BRISK is op meer dan tien zeer goed ontvangen cd’s te beluisteren.

Concertserie
Dit concert is onderdeel van een serie van drie concerten die worden gespeeld door BRISK, waarvan twee in de Waalse Kerk. Voor een gereduceerd tarief van 45 euro kunt u naar alle drie de concerten. Dit zijn:
- 7 februari, 20:15 uur - BRISK Recorder Quartet - BRISK speelt Bach (de Waalse Kerk)
- 25 april, 20:15 uur - BRISK Recorder Quartet & Amaryllis Dieltiens – Altijd over de liefde (de Waalse Kerk)
- 27 juni, 20:00 uur - BRISK Recorder Quartet – Canção (Portugese Synagoge Amsterdam)