Couleur Vocale 2019: Feestelijk openingsconcert

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 2 maart 2019, 13:30 - 17:30 uur

De Waalse Kerk trapt het nieuwe seizoen Couleur Vocale zoals gebruikelijk af met een groot openingsconcert. Gedurende deze feestelijke middag wisselen de deelnemende koren elkaar af met korte optredens, en krijgt u een voorproefje van wat u dit jaar te wachten staat tijdens de individuele concerten in De Waalse Kerk. Aan het einde van de middag hopen we dat u nog even blijft om samen met ons het glas te heffen op een mooi seizoen!

Couleur Vocale
Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land. In dit derde seizoen nemen elf koren u in evenveel concerten mee naar kleurrijke klankenwereld van de vocale muziek.

Het koorleven in Amsterdam en omstreken is wijdvertakt en springlevend. De stad kent vele kamerkoren en ensembles waarin door enthousiaste en ervaren zangers op hoog niveau muziek wordt gemaakt. In de hoofdstad is het culturele aanbod echter zo groot en zijn er zo veel professionele gezelschappen aan het werk, dat het voor koren lastig kan zijn de aandacht te krijgen die ze verdienen. Echte parels blijven zo onderbelicht. En dit is waar De Waalse Kerk in beeld komt. Al vele jaren is de kerk een geliefd podium voor deze gezelschappen en op haar beurt draagt de kerk deze koren een warm hart toe. Begin 2017 zijn we daarom begonnen met een prachtige serie voor kamerkoren en vocale ensembles: Couleur Vocale. Zo combineren we de professionele kracht van De Waalse Kerk met de kwaliteit en de ambitie van de beste kamerkoren van Amsterdam. In 2019 zetten we deze serie met veel plezier voort.