Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Festival Via Musica: Femmes Fatales (kick-off concerten)

Zeewolde, De Beleving, zaterdag 22 juni 2019, 15:00 - 20:00 uur

Info
Tickets
Vragen
In Leeuwarden kunt u genieten van een zomeravondconcert, het programma in Zeewolde start in de middag en loopt door tot in de avond.

De Franse André Campra publiceerde in 1708 de cantate “Les Femmes”, waarin hij het leed beschrijft dat door de liefde veroorzaakt wordt. Dat is in zijn ogen uiteraard de schuld van de vrouw en in zijn cantate somt hij allerlei nare karaktertrekken op. Een jaloerse vrouw wordt al boos als je naar iemand lacht, door een preutse vrouw word je teleurgesteld, een slimme vrouw tiranniseert de omgeving. Kortom, hou je verre van de liefde en ga je heil liever in de natuur zoeken.

In 1715 komt daar een Nederlands antwoord op in de vorm van een tegencantate: L’apologie des Femmes, geschreven door Quirinus van Blankenburg. “De jaloerse vrouw heeft een teder hart, de preutse handelt met wilskracht. En de geleerde, zij heeft een sterke geest …..” Op muzikale en humoristische wijze wordt hier zomaar een discussie over liefde uitgevochten.

Het concert, de proeverij en het diner staan daarom het teken van tegenstellingen, Campra tegen Van Blankenburg, Frankrijk versus Nederland…

Festival Via Musica
Dit concert geldt als kick-off voor Festival Via Musica, dat van 8 t/m 11 augustus plaatsvindt in Flevoland. Het festival, voorheen bekend als 'Travelling in Baroque', heeft dit jaar als thema 'Bienvenue a Paris'.

Uitvoerenden:
Michiel Meijer (bas)
Apollo Ensemble:
David Rabinovich en Lilia Slavny, viool
Cassandra Luckhardt, viola da gamba
Marion Boshuizen, klavecimbel

Programma:
15:00 uur: Ontvangst/binnenloop gasten
Je bent van harte welkom om in de Beleving rond te kijken of op het terras plaats te nemen. Koffie en thee zijn verkrijgbaar, er staan verschillende zoete Franse lekkernijen op de bar.
15:30 – 16:15 uur: Eerste deel concert
Naast de cantate van Campra hoort u instrumentale werken van o.a. Couperin en Leclair
16:15 uur: Pauze
De bar is weer open voor een drankje en u wordt getrakteerd op hapjes in stijl
17.00 uur: Start tweede deel concert
U hoort in dit tweede deel de cantate van Van Blankenburg.
17:45 uur: Einde concert.
De bar is weer open voor een afsluitend drankje en we serveren ook nog een amuse.
18:15 uur: Presentatie Festival Via Musica
Toelichting op het programma van Festival Via Musica dat van 8-11 augustus in heel Flevoland plaatsvindt.
19:00 uur: Start 3-gangen diner
Geheel in stijl met een Nederlands en een Frans gedeelte. De thema’s van de muziek komen terug in de gerechten. Er worden veel biologische streekproducten gebruikt. De gerechten worden geïntroduceerd en uitgelegd door chef-kok Erik Vos.


Tickets


Festivals Klassiek Zeewolde Flevoland Festival Via Musica Kamermuziek

Festival Via Musica

Via Musica (voorheen festival Travelling in Baroque) voert de luisteraar mee op een avontuurlijke reis door tijd en ruimte, met concerten, film, poëzie en gastronomie.