Update: de komende weken zijn er nog geen concerten met publiek mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Festival Via Musica: Bienvenue a Paris

Almere-Haven, Kerkcentrum Goede Rede, donderdag 8 augustus 2019, 20:15 - 22:45 uur

Info

Wilt u een passe-partout voor het festival reserveren? Dat kan via deze reserveringspagina.

Waan je in de Chapelle Royale, de Koninklijke kapel in Parijs. Dit openingsconcert, uitgevoerd door het Apollo Ensemble, staat in teken van Franse barokmuziek en heel bijzonder is dat in Goede Rede ook een Frans barokorgel staat.

Op het programma dan ook o.a. een concert voor orgel, fluit en strijkers van Corrette, een Parijse componist die bekend staat om zijn uitbundige en virtuoze composities. Samen met een fluitconcert van Blavet vormt dit een speelse en feestelijke eerste helft van het concert. Blavet stond in de 18e eeuw te boek als de beste Franse fluitist. Hij schreef vooral muziek voor zichzelf waarin hij zijn kunnen nog eens extra demonstreerde.

In de pauze wordt de kerk verduisterd en is er slechts nog kaarslicht. Een compleet andere sfeer ontstaat. De tweede helft van het programma bestaat uit Couperins Leçons de ténèbres met Johannette Zomer & Elisabeth Hetherington, sopraan.