Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Festival Via Musica: Bienvenue a Paris

Almere-Haven, Kerkcentrum Goede Rede, donderdag 8 augustus 2019, 20:15 - 22:45 uur

Info
Tickets
Vragen
Wilt u een passe-partout voor het festival reserveren? Dat kan via deze reserveringspagina.

Waan je in de Chapelle Royale, de Koninklijke kapel in Parijs. Dit openingsconcert, uitgevoerd door het Apollo Ensemble, staat in teken van Franse barokmuziek en heel bijzonder is dat in Goede Rede ook een Frans barokorgel staat.

Op het programma dan ook o.a. een concert voor orgel, fluit en strijkers van Corrette, een Parijse componist die bekend staat om zijn uitbundige en virtuoze composities. Samen met een fluitconcert van Blavet vormt dit een speelse en feestelijke eerste helft van het concert. Blavet stond in de 18e eeuw te boek als de beste Franse fluitist. Hij schreef vooral muziek voor zichzelf waarin hij zijn kunnen nog eens extra demonstreerde.

In de pauze wordt de kerk verduisterd en is er slechts nog kaarslicht. Een compleet andere sfeer ontstaat. De tweede helft van het programma bestaat uit Couperins Leçons de ténèbres met Johannette Zomer & Elisabeth Hetherington, sopraan.

Tickets


Festivals Klassiek Festival Via Musica Kamermuziek Almere

Festival Via Musica

Via Musica (voorheen festival Travelling in Baroque) voert de luisteraar mee op een avontuurlijke reis door tijd en ruimte, met concerten, film, poëzie en gastronomie.