Coronamaatregelen:
Vanaf woensdag 26 januari zijn concerten en theatervoorstellingen weer mogelijk. U heeft daarbij een coronatoegangsbewijs nodig.

Kamerkoor Vocoza - Luz y Sombra

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 12 oktober 2019, 20:15 - 22:15 uur

Info

Luz y Sombra– licht en schaduw. Opstaan, sterven en herrijzen als een feniks uit de as. De schaduw bestaat bij de gratie van het licht. In een uniek programma voor vocale muziek en gitaar zoekt Kamerkoor Vocoza samen met gitarist Stefan Gerritsen de extremen op.

Vocoza voert drie versies uit van het madrigaal 'Or che’l ciel et la terra' (‘Nu de hemel en de aarde en de wind zwijgen’), getoonzet door drie componisten: Cipriano de Rore (renaissance), Claudio Monteverdi (vroege barok) en Thomas Jennefelt (Zweden; 1964). Daarna volgt de wereldpremière van The world is your Kaleidoscope an Rijndert van Woudenberg, omlijst door oudere muziek van John Dowland (Now o now I needs must part) en Edward Elgar (Lux Aeterna).

In het tweede deel volgen de bekendere klanken van koor en gitaar: die van de zuidelijke volksmuziek. Oude Spaanse Renaissance (Oy comamos y bebamos van Juan de la Encina), volksmuziek van Manuel Oltra (Tres Canciones de Amor) en het O vos omnes van Pablo Casals. Daarna steken we over naar Zuid-Amerika met Kasa mie la gaji van Alberto Grau en natuurlijk vergeten we Astor Piazzolla niet (La muerte del Angel).

Liefde, lijden, vurige liefde en berusting. Je hoort het allemaal op 12 oktober 2019 in De Waalse Kerk.

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2019, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Kijk op deze informatiepagina.