Ivo Janssen: Bach, Schubert en Ten Holt

Amsterdam, De Waalse Kerk, donderdag 19 december 2019, 20:15 - 22:45 uur

Info

Dit concert is onderdeel van de Bösendorfer Series '19/'20, een serie van 4 concerten georganiseerd door De Waalse Kerk.

- 24 oktober: Hannes Minnaar - J.S. Bach: Goldbergvariaties BWV 988
- 19 december: Ivo Janssen - Bach, Schubert en Ten Holt
- 27 februari: Duo Scholtes & Janssens - Kurtág, Schubert, Ravel & Rachmaninoff
- 16 april: Mariana Izman - Debussy: Préludes Book I & II

Camiel Boomsma, die een pianorecital zou geven op deze datum, heeft wegens ziekte moeten afzeggen. Meesterpianist Ivo Janssen neemt de honneurs waar.

Een van de grootste talenten van zijn generatie keert terug voor een intiem concert. Meesterpianist Ivo Janssen zal zijn magie nog eens laten klinken in De Waalse Kerk. Eerder dit jaar gaf hij aan te stoppen met zijn pianocarrière, maar nu vlak voor de kerst keert hij toch terug achter het klavier. Een gelegenheid die u eigenlijk niet mag missen!

In dit prachtige programma zal Janssen beginnen met de Partita nr. 2 in c BWV 826 van J.S. Bach, gevolgd door Schuberts 6 Moments musicaux. Na de pauze maakt Janssen een sprong in de tijd naar een stuk dat hij als weinig anderen beheerst: de indrukwekkende Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Een schitterend programma dus voor de pianoliefhebber. Dit concert is de tweede van vier recitals in de Bösendorfer Series ’19-’20, het eerste seizoen van een nieuwe pianoserie van De Waalse Kerk in Amsterdam.