Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Osiris Trio & Frans Weisz – In Perspectief: Bepaalt wat je ziet wat je hoort, of andersom?

Amsterdam, De Waalse Kerk, zondag 1 maart 2020, 16:00 - 17:30 uur

Info
Tickets
Vragen

Dit concert is onderdeel van de serie 'In Perspectief' van het Osiris Trio, een serie van 3 concerten georganiseerd door De Waalse Kerk. Boek het passe-partout om de gehele serie te bezoeken.

- 26 januari: met Bob Zimmerman -Wat doet een arrangeur?
- 1 maart: met Frans Weisz - Bepaalt wat je ziet wat je hoort, of andersom?
- 17 mei: met Henk Guittart - Wat moeten we met muziek na Schönberg?

De serie 'In Perspectief' is een permanente zoektocht van het Osiris Trio naar de essentie van muziek. Die blijkt totaal verschillende, afhankelijk van het perspectief van waaruit je luistert. Elk concert nodigt het Osiris Trio een andere spreker, onderzoeker of kunstenaar uit om vanuit zijn of haar expertise dieper op het thema van de middag in te gaan. Op basis van dit thema zorgt het Osiris Trio zelf voor een spannend en aansluitend muzikaal programma.

Dat is immers wat het Osiris Trio het beste doet. Sinds de oprichting van het trio in 1988 hebben Peter Brunt, Larissa Groeneveld en Ellen Corver zich in rap tempo ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende pianotrio’s van Nederland, met een bekendheid die tot ver buiten onze landsgrenzen reikt. Het trio staat bekend om zijn interpretatieve diepgang, avontuurlijke programmering en constante zoektocht naar vernieuwing van het trio-repertoire. Die nieuwsgierigheid is het vertrekpunt van deze serie, waarin uiteenlopende vragen de basis vormen voor een interessant verhaal met bijpassende muziek.

Frans Weisz: Bepaalt wat je ziet wat je hoort, of andersom?
Als film- en televisieregisseur moet Fransz Weisz niet alleen keuzes maken over beeld, maar ook over muziek. Hij regisseerde talloze films en series als Leedvermaak, Bij Nader Inzien, Charlotte en recenter Finn, en Het Leven is Verrukkulluk. In zijn omvangrijke oeuvre, waarvoor hij in januari 2019 een grote prijs (de Shortcutz Career Award) ontving, speelt muziek niet zelden een grote rol. De twee kunstvormen kunnen elkaar geweldig versterken, maar hoe bepaal je of muziek in een scène past? Weisz spreekt over de verhouding tussen film en muziek.

Programma:
- Filmmuziek uit het oeuvre van Frans Weisz (o.a. Telkens Weer - Ruud Bos), gearrangeerd door B. Zimmerman
- Schubert: trio in Es op. 100


Agenda


Osiris Trio Kamermuziek

Osiris Trio

Het Osiris Trio onderscheidt zich door gedegen vakmanschap dat voortvloeit uit ruim 25 jaar toegewijd samenspel. In zijn uitvoeringen weet het een fraaie balans te vinden tussen interpretatieve diepgang en onbevangen inspiratie.