Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Bachfestival Dordrecht: Jörgen van Rijen en Camerata RCO

Dordrecht, DordtYart, zondag 21 juni 2020, 20:30 - 21:30 uur

Info

Dordtse roots en topklasse

Tijdens het Bachfestival met Bach op reis naar Arvo Pärt. Topsolist op de trombone, Jörgen van Rijen, staat al een hele tijd op de verlanglijst van het Bachfestival want hij is geboren in Dordrecht en zijn blazersroots zijn bij de Vereniging Dordtse Phil ontstaan. Hij komt nu eindelijk spelen en wel met een programma van Bach en Arvo Pärt, gebaseerd op zijn laatste solo cd Fratres.

Nieuwe versies van muziek van Pärt worden gecombineerd met Jörgens arrangementen van Bachs klavecimbelconcerten, die weer gebaseerd zijn op Italiaanse barok-concerten van Marcello en Vivaldi. Hij wordt bijgestaan door het Camerata RCO (met musici van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en al jarenlang graag geziene gasten tijdens de Zondagochtendconcerten bij Kunstmin). De Dordtse Phil speelt een kort voorprogramma en na afloop geven ze samen met Jörgen een spetterende Afterparty.