Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

Seinconcerten: Calefax maakt een scène

Hilversum, Kerkgebouw De Morgenster, vrijdag 17 april 2020, 20:15 - 22:30 uur

Info
Tickets
Vragen
Dit evenement is afgelast wegens overmacht (Coronavirus)
Bezoekers worden binnen 1 werkdag na de afgelasting geïnformeerd en ontvangen uiterlijk 3 werkdagen later nader bericht van de organisator. Bericht niet ontvangen? Kijk bij 'Ongewenste post'.
Om 19.30 uur is er, voorafgaand aan het concert, voor de geïnteresseerden een muzikale inleiding op het concert door Joop van Velzen (duur 30 minuten).

In dit programma werkt Calefax samen met choreograaf Sanne van der Put om een vorm te geven aan deze bewegingen; subtiel en altijd van de muziek gedacht. De resultaten hiervan kunnen verschillend zijn: de instrumentatie en de structuur van de muziek wordt helderder, de interactie tussen de musici versterkt en er wordt een theatrale laag toegevoegd.

Ensemble Calefax
“We spelen uit het hoofd en verlossen ons daarmee van de lessenaars, waardoor we kunnen bewegen”. Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen – en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Calefax, dat is een klassiek ensemble met een popmentaliteit.

''

Uitvoerenden:
Calefax
Olivier Boekhoorn - hobo
Ivar Berix - klarinet
Raaf Hekkema - saxofoon
Jelte Althuis - basklarinet
Alban Wesly - fagot

Programma:
Gershwin – An American in Paris
Ned McGowan – No permission without trespassing
Karlheinz Stockhausen – Tierkreis
Carlo Gesualdo - Madrigalen


Agenda


Seinconcerten Hilversum Noord-Holland Calefax Rietkwintet

Calefax Rietkwintet

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie.