Gerben Mourik - orgel

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 25 juli 2020, 20:15 - 21:15 uur

Info

Gerben Mourik behaalde de diploma’s Uitvoerend Musicus 1e fase -met aantekening orgelimprovisatie- en de Master Uitvoerend Musicus (met als hoofdvakken orgel & improvisatie) aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Docenten waren Bram Beekman en Henco de Berg. Tevens volgde hij privélessen bij Ansgar Wallenhorst, Naji Hakim en Ben van Oosten. Cursussen improvisatie werden gevolgd bij Thierry Escaich en Loïc Maillé. Hij heeft een actieve concertpraktijk waarbij twee elementen in het middelpunt staan: het promoten van Nederlandse muziek, en de kunst van het improviseren.

Als organist was hij werkzaam in Rotterdam (1998-2000), Klundert (2000-2006), en per 1 juli 2006 is hij organist van de Grote- of St. Michaelskerk te Oudewater. Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde de 1e prijs op het Nationale orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003). In 2005 won hij de 1e prijs op het internationale orgelimprovisatieconcours te St. Albans (UK). In 2008 won hij het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem; De jury kende Mourik deze prijs unaniem toe.

In de cd-serie ‘Audite Nova’werden op 5 cd’s 10 instrumenten uit de jaren 1950-1975 gedocumenteerd met een ruime selectie van orgelmuziek uit de 20e eeuw.

In oktober 2017 volgde een benoeming tot huisorganist en artistiek leider aan ‘de Stad Klundert’. In het voormalige kerkgebouw is hij zodoende betrokken bij het promoten van de twee orgels van Marcussen (28 stemmen) en Vermeulen (42 stemmen).

Programma:
Paul Chr. van Westering
Merck toch hoe sterk
Dolf Hendrikse
Partita 'de nacht, de moeder van de rust'
Gerben Mourik
Improvisatie
Peter Planyavsky
Partita Cantio Oenipontana
Max Reger
Choralphantasie: 'Halleluja, Gott zu Loben'

Prijzen
Volwassenen € 10
CJP/student € 5
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en drankje na afloop