Sturm und Drang (kick-off concerten festival Via Musica)

Zeewolde, De Beleving, zondag 21 juni 2020, 14:00 - 15:45 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Festival Via Musica voor nieuwe data.

Info

Op de locatie ‘De Beleving’ in Zeewolde start de zomer, en festival Via Musica op zondag 21 juni met een mooi klassiek zomerconcert van het Apollo Ensemble. Het concert heeft het thema Sturm und Drang: een periode uit de 18e eeuw waarin een groep jonge auteurs (waaronder Goethe) opkomt voor de vrijheid van het individu en uit wordt gegaan van het vertrouwen in ‘eigen kunnen’ en ‘de kracht van de originele genialiteit’. “De stem van het hart is doorslaggevend bij een verstandige beslissing” was hun motto.

Sterke en snel wisselende emoties, fantasierijke muziek: je hoort het allemaal terug in pianotrio’s van C.P.E. Bach en Haydn, een sonate voor viool en piano van Mozart en de f-moll variaties voor piano van Haydn.

Praktisch
Er is een middagmatinee (het concert start om 14.00 uur) met bijpassende drankjes en hapjes. Er zijn daarvoor max. 25 plaatsen beschikbaar. De inloop is om 13:30 uur. De kosten bedragen € 22.50, inclusief hapjes, exclusief drankjes.

U kunt ook kiezen voor het namiddagconcert met een aansluitend diner. Het diner is geïnspireerd op het concertthema. Goethe had een voorliefde voor natuur, het platteland en Italië. Voldoende ingrediënten voor een verrassend en bijpassend diner. Het concert start om 17:00 uur en de kosten bedragen € 57.50, exclusief drankjes. U moet van te voren reserveren, eveneens max. 25 plaatsen beschikbaar.

Coronamaatregelen
Op locatie De Beleving zijn aanpassingen gemaakt welke in lijn zijn met de RIVM maatregelen t.a.v. de bestrijding van het COVID-19 virus. Er zijn een aantal huisregels opgesteld waaraan gasten wordt gevraagd zich te houden. Deze zijn o.a. reservering vooraf en triage, gescheiden looplijnen, 1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen. Daarnaast beschikt de locatie over voldoende parkeergelegenheid. Bij binnenkomst stelt de organisatie u de triagevragen en worden de huisregels uitgelegd. Kom dus op tijd en houd voldoende afstand.