Update: de komende weken zijn er nog geen concerten met publiek mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Seinconcerten: Fay Claassen & Friends

Hilversum, Kerkgebouw De Morgenster, vrijdag 16 april 2021, 21:15 - 22:15 uur

Info

Wie haar hoort zingen, voelt direct dat Edison winnares Fay Claassen in de wieg werd gelegd als jazz-zangeres, en inmiddels behoort zij tot de Europese top! Sinds eind jaren negentig weet de Nederlandse zich omringd door de allerbeste instrumentalisten en bands, onder wie Jean ‘Toots’ Thielemans, Mike Stern en de fameuze Duitse WDR Big Band.

Haar sterke ‘vocale persoonlijkheid’ bestaat uit perfecte timing, ongeëvenaarde zuiverheid en souplesse plus het vermogen te improviseren als de beste instrumentalist. Het lijkt wel of Fay de gave heeft om van de door haar gekozen songs de definitieve versie neer te zetten. Ze weet als geen ander je direct in het hart te raken met haar prachtige betekenisvolle stemgeluid, dat is het geheim van de ontroering die ze teweeg brengt, of het is een combinatie van genoemde specialiteiten met dat subtiele ‘roestige randje’ dat haar stem soms als een wonderschoon extraatje meekrijgt. Zij maakte tot nu toe acht solo albums, haar laatste cd is een live opname met de WDR Big Band getiteld “Dutch Songbook”. Dit concert staat in het teken van haar succes met haar Album LUCK CHILD waarmee ze in 2018 maar liefst twee Edisons tegelijk won (Vocaal Nationaal en de Edison Jazzism Publieksprijs 2018).

''