Huygensfestival 2020: Alkyona Quartet

Voorburg, Oude Kerk, zondag 13 september 2020, 14:30 - 15:30 uur

Info

Het Alkyona Quartet (2018, Londen) staat bekend om hun vernieuwende en fantasievolle interpretaties van de bekende strijkkwartetten en onontdekte parels uit het kamermuziekrepertoire. Het bestaat uit alumni van het Royal College of Music en de Guildhall School of Music and Drama.

In 2019 won Alkyona de RCM-prijs strijkkwartet van het jaar en de Tunnell Trust Award. Concerten volgden op podia als het Stift International Music Festival, St James’s Church Piccadilly Londen, Elgar Room in Royal Albert Hall, het Lake District International Summer Festival en Music at Brel in Frankrijk. Klassiek kwartetrepertoire benadert Alkyona op verrassende nieuwe manieren, maar maakt ook graag minder gebruikelijke producties met andere kunstenaars zoals tablaspeler Kuljit Bhamra, actrice Saskia Reeves, componist Caroline Heslop en presentator William Marquez.

Het Alkyona Quartet studeert sinds dit jaar bij Marc Danel aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en volgde eerder lessen bij Richard Lester, Ben Hancox, Catherine Manson, Rafael Todes en Mark Messenger. Daarnaast volgden zij masterclasses bij Lukas Hagen, Denis Brot en docenten van de European Chamber Music Academy. In 2020 brengen zij bij Cegin Productions hun eerste CD uit met kamermuziek van Janacek en zijn ze ‘Ensemble in Residence’ bij het Leighton House Museum. Daarnaast staat er een druk concertseizoen gepland met optredens in Aylesbury, Sir John Soane’s Museum Londen, het Koroni Festival, het Huygens Festival en een tour door Schotland.

Alkyona ontving beurzen van het Directors Fund en de Tunnell Trust. De Harrison-Frank Foundation gaf Henrietta een altviool in bruikleen. Jobine bespeelt een cello van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.