Maarten Engeltjes & Jan-Paul Grijpink: Ombra mai fu

Amsterdam, De Waalse Kerk, vrijdag 18 juni 2021, 19:00 - 20:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Maarten Engeltjes voor nieuwe data.

Info

De mooiste aria's van Händel

Maarten Engeltjes is al jarenlang een bekend gezicht in talloze grote concertzalen wereldwijd. Maar nu de huidige omstandigheden hem in Nederland houden, maakt hij van de gelegenheid gebruik om dichter bij huis te doen wat hij het beste doet: zingen. Daarom geeft hij op 18 juni een exclusief dubbelconcert in De Waalse Kerk, in samenwerking met pianist Jan-Paul Grijpink. Samen presenteren ze de mooiste aria's van G.F. Händel.

Biografie
Maarten Engeltjes zingt al vanaf zijn vierde jaar als jongenssopraan. Hij verleende zijn medewerking als sopraansolist aan meerdere CD-opnamen, o.a. Allegri's Miserere Mei in de Dom van Riga. Op zijn zestiende maakt Maarten zijn debuut als Countertenor in Bachs Matthäus-Passion. Al snel volgden vele concerten in binnen en buitenland. Vervolgens studeert hij in 2007 cum laude met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Inmiddels is Engeltjes al jaren een veel gevraagd countertenor en werkt regelmatig samen met dirigenten als Ton Koopman, Jonathan Cohen, Emmanuelle Haïm, Vladimir Jurowski, William Christie, Peter Dijkstra, Reinbert de Leeuw e.a. Dit maakt hem een regelmatig geziene gast bij de meest prestigieuze orkesten en zalen ter wereld zoals Lincoln Centre New York, Théatre des Champs Elysées Parijs, Philharmonie Berlijn, Metropolitan Theatre Tokyo, Sydney Festival en het Concertgebouw Amsterdam.

In 2017 richt Engeltjes zijn eigen barokorkest PRJCT Amsterdam op. Met het ensemble slaat hij een nieuwe weg in waarin hij naast de programmering en de zakelijke kant ook het dirigeren voor zijn rekening neemt. Een combinatie die hem veel voldoening geeft. Inmiddels heeft hij met zijn ensemble twee soloalbums opgenomen voor Sony Classical welke beide veel lof ontvingen van de pers. Voor de komende seizoenen staan er met het ensemble concerten gepland in binnen en buitenland o.a. in het Muziekgebouw en Concertgebouw in Amsterdam, Auditorium Lyon en Salle Gaveau Parijs.

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht bij het lopen door de zaal. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!