Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Nieuw Bach Ensemble: Masterclasses Johannes-Passion (passe-partout)

Online, Masterclass (passe-partout), woensdag 10 - vrijdag 12 maart 2021

Info

Ook in de Passietijd 2021 helaas geen Johannes-uitvoering van het Nieuw Bach Ensemble. Maar het ensemble zet zijn 35-jarige traditie op een andere manier voort!

In drie online streaming-masterclasses neemt Krijn Koetsveld u mee in het doorgronden van de bouwstenen van het meesterwerk van Bach. Krijn mag met recht een Johannes-specialist worden genoemd. Hij was één van de eerste dirigenten die het publiek met dit werk lieten kennismaken toen in Nederland jaarlijks vooral nog Bachs Matthäus-Passion klonk. Hij voerde de Johannes-Passion in de afgelopen 35 jaar meer dan honderd maal uit.

Deelnemers kunnen tijdens deze streaming-sessies rechtstreeks vragen stellen via de message-functie van het streamingplatform.

Let op: de masterclass is na de uitzenddatum nog t/m het Paasweekend (begin april) te bekijken. Op die manier kunt u ze ook op een voor u gewenst moment bekijken of terugkijken.

Masterclass 1: 10 maart
Algemene inleiding en de betekenis van de recitatieven, m.m.v. tenor- en bas-solisten (Evangelist en Christus) en een continuo-ensemble.

Masterclass 2: 11 maart
De functie van de aria’s, m.m.v. sopraan- en alt-solisten en diverse instrumentalisten.

Masterclass 3: 12 maart
De dubbelrol van het koor, m.m.v. diverse leden van het Nieuw Bach Ensemble en diverse instrumentalisten.