Johannette Zomer & Friends: Tranen van Maria

VIDEOCONCERT, Online, maandag 5 april 2021, 20:00 - 21:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Johannette Zomer voor nieuwe data.

Info

U heeft na reserveren op 8 maart vanaf 20.00 uur toegang tot het videoconcert via de donkerblauwe button ('Bekijk reservering') in de bevestigingsmail die u na reserveren ontvangt. Het videoconcert blijft na 8 maart nog 2 weken beschikbaar in uw reservering om terug te kijken.

Sopraan Johannette Zomer presenteert ‘Tranen van Maria’: een voorstelling met het Stabat Mater van Pergolesi als rode draad, aangevuld met Sefardische en Arabische liederen en Middeleeuws gezang.

Vele componisten hebben het op muziek gezet, maar niemand deed het zo indringend en ontroerend als Pergolesi: het Stabat Mater. Een Middeleeuws gedicht over het lijden van Maria om haar gekruisigde zoon. Deze muziek is de ruggengraat van het concert, en tussen de delen door klinkt een palet aan vooral door vrouwen geschreven muziek. Zo wordt de mystieke kant van de vrouw belicht in het middeleeuwse ‘O Vis Aeternatatis’ van Hildegard von Bingen, een van de eerste vrouwelijke componisten, en klinken op vrouwen geïnspireerde Arabische en Sefardische liederen. Ook zullen er korte indringende verhalen verteld worden van vrouwen die door een diep dal heen gingen moesten, maar die inmiddels allemaal hun eigen kracht ge- of hervonden hebben.

Over de uitvoerenden
Behalve Johannette Zomer en Cécile van de Sant treedt zangeres Rojin Hassan op, een vluchteling afkomstig uit Aleppo (Syrië). Rolinha Kross is een veelzijdige Nederlandse zangeres met een Joods-Tsjechische moeder en een Surinaamse vader. Ze behoort tot de top van de Nederlandse vertolkers van het Oost-Europese en Jiddische lied. De muzikale begeleiding is in handen van het Tulipa Consort.