Soloconcert met werken van Schubert, Vivaldi en Jenkins

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, zaterdag 25 september 2021, 20:00 - 21:00 uur

Info

Op zaterdag 25 september om 20.00 uur geven Diddy van der Stouwe en Joalien van den Houten een mooi concert in de Kloosterkerk van Klooster Nieuw Sion. Diddy zal Joalien begeleiden op het orgel en de piano. Joalien zal prachtige, bekende werken zingen van o.a. Karl Jenkins en Franz Schubert. Samen zullen zij ook muziek van Margaretha Christina de Jong ten gehore brengen op orgel en altblokfluit. Verder zult u bekende, klassieke stukken horen waarbij u weg zult dromen en tot rust zult komen in deze fijne, berustende omgeving.

Diddy van der Stouwe studeerde van 1977 tot 1982 hoofdvak orgel aan het Stedelijk Conservatorium in Zwolle. Docenten waren Harm Jansen en Nico Waasdorp. Het overbrengen van kennis aan leerlingen en het werken met koorzangers is haar grote passie. Haar enthousiasme als dirigent en begeleider van diverse koren en instrumentalisten is aanstekelijk en inspirerend. Diddy is organist van de Protestantse Wijkgemeente “Open Hof” in Kampen.

Joalien van den Houten (sopraan) wordt momenteel gecoacht door Heleen Koele in Zwolle. De passie voor muziek is al vroeg begonnen en van jongs af aan zingt ze bij verschillende ensembles, oratoriaverenigingen en kamerkoren. Joalien begon op achtjarige leeftijd met blokfluit spelen en bleef zichzelf hierin ontwikkelen. Sinds kort heeft Joalien de passie voor dirigeren ontdekt en vindt ze het een boeiende uitdaging om muziek van oude en nieuwe meesters dichtbij de zanger te brengen en zo ook het publiek in het hart te raken met nieuwe én eeuwenoude klanken en poëzie.