Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Festival Via Musica 2021: Een Russische dag

Lelystad, Agora Theater, vrijdag 6 augustus 2021, 13:30 - 22:00 uur

Info

Wilt u een passe-partout voor het festival reserveren? Dat kan via deze reserveringspagina.

Russische dag in het Agora Theater in Lelystad met een zomermarkt, drie uitvoeringen, een film en diner gebaseerd op het festivalthema.

Programma:

13:00 – 17:00 Zomermarkt
13:30 – 14:45 uur - Concert 1: 'Misia, een muzikale vertelling', Revue Blanche & Katharina Smets
15:30 – 16:30 uur - Concert 2: Russische liederen met Ekaterina Levental & Frank Peters
17:00 – 18:30 uur Film: Les Noces & Firebird
18:30 – 20:15 uur Diner: Diaghilev theatermenu in theaterrestaurant Applaus (vooraf zelf reserveren via het restaurant)
20:15 – 22:00 uur - Concert 3: Le sacre & Romeo en Julia

Concert 1: Misia, een muzikale vertelling, Revue Blanche & Katharina Smets
Misia Sert was de zakenpartner, artistieke toetssteen, muzikale geweten en hartsvriendin van Diagilev. Zonder Misia zouden werken als Satie’s Parade en Stravinsky’s Le Sacre du Printemps ondenkbaar zijn geweest. Revue Blanche maakte samen met radiomaakster Katharina Smets een live radio-performance over haar.

Concert 2: Russische liederen met Ekaterina Levental & Frank Peters
Een recital met Russische liederen. De mezzo-sopraan Ekaterina Levental heeft zich met pianist Frank Peters verdiept in de Russische liedkunst en is bezig met een groots project over componist Nikolaj Medtner.

Film
Opname van het Royal Ballet Covent Garden, een reconstructie van de originele productie van 1910 (The Firebird ) en van 1923( Les Noces) met de magnifieke choreografie van Michail Fokine (The Firebird) en Bronislava Nijinska (Les Noces), met de originele decors en kostuums van de Russische avant-garde schilder Natalia Gontcharova.

Concert 3: Le sacre & Romeo en Julia
In de eerste helft van het programma speelt pianist Daniel van der Hoeven o.a. Romeo en Julia van Prokofiev en La Valse van Ravel. Na de pauze komt Le sacre (Stravinsky) met Sjeng Scheijen als verteller, projectie van originele ontwerpen van decors en kostuums. Stravinsky zelf maakte van Le sacre du printemps ook een versie voor pianola. Deze spectaculaire versie gaan we gebruiken en hiervoor werken we samen met het pianolamuseum in Amsterdam.